Mixblik

Investeer in vluchtelingenvrouwen, help met het opbouwen van de fabriek!

Help ons starten met een inblikfabriek! Mixblik wil samen met deze powervrouwen aan het werk gaan. Dat is onze droom. In januari 2021 willen wij beginnen met het maken van duurzaam en lokaal geproduceerde stoofgerechten in blik. Dit doen we met Rotterdamse powervrouwen met een vluchtelingenachtergrond. De authentieke gerechten komen uit hun landen van herkomst. Veganistisch en zonder conserveringsmiddelen. 
 
De vrouwen staan klaar, we hebben de recepten en wij hebben er enorm veel zin in. En nu hebben we jou nodig!

Crowdfunding
Mixblik, de fabriek in wording, biedt leerwerkplekken voor 10 vrouwen. Om ons inblik avontuur te starten, hebben wij nog €13.000 nodig. Hiermee kunnen wij de laatste grote machine aanschaffen die wij voor de fabriek nodig hebben om van start te gaan met onze vrouwen.
Daarvoor roepen wij jullie hulp in!

53102910_1607354131501218_r.jpegDeze machine willen wij met jullie hulp aanschaffen, de autoclaaf. 

Tegenprestatie 

Help je ons op weg? Geweldig! We zijn je ontzettend dankbaar. Doe je toevallig ook nog een iets grotere bijdrage? Dan kan je gebruik maken van 1 van de onderstaande tegenprestaties. 

Donaties van €1,- tot €25,- Eindeloze dank! 

Donaties van €26,- tot €50,- Kom een gratis afhaalmaaltijd op donderdag tussen 17.00 en 18.30 in het Wijkpaleis (te Rotterdam) halen*. Of ontvang een blik uit de eerste productie. Deze kan je komen halen op onze productielocatie in Rotterdam!**

Donaties van €51,- tot €100,- Kom een gratis afhaaldiner voor 2 halen op donderdag tussen 17.00 en 18.30 in het Wijkpaleis (te Rotterdam) halen*. Of ontvang 2 blikken met verschillende smaken om een tijd vooruit te kunnen!** Niet vergeten ze opnieuw te kopen als ze op zijn 🙂 

Donaties boven de €100,- Ontvang een verrassingspakket van Mixblik!** (Ophalen op onze productielocatie in Rotterdam). 

* De afhaalmaaltijden vinden wekelijks op donderdag plaats (m.u.v. schoolvakanties). 
** Wij verwachten de eerste blikken in april 2021 klaar te hebben. Deze tegenprestatie kan dan pas opgehaald worden… Even geduld nog dus!

53102910_1607427976807398_r.jpegHet grootste deel van het Mixblik-team bij de tijdelijke buitenkeuken

Achtergrond Mixblik
Vanuit de combinatie van koken en werken is het idee ontstaan om een blikfabriek te starten; een veilige werkplek waar de vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen.  Iris en Esther werken al jaren in de vluchtelingenwereld en kennen de leefwereld van deze dames door en door. Samen met een aantal vluchtelingenvrouwen zijn zij aan tafel gaan zitten om een plan te maken waar zijzelf en hun community echt wat aan hebben: daar is Mixblik uitkomen! 

Onze fabriek biedt een scala aan activiteiten voor deelneemsters om ervaring op te doen: administratie, sales, productontwikkeling, netwerken en natuurlijk het verkopen van de blikken aan winkels en op de markt! We nemen de vrouwen mee in alle bedrijfsprocessen, zo leren zij optimaal én voelen ze zich 100% betrokken bij het bedrijf. Doel: onderdompeling in de Nederlandse taal, bekend worden met de Nederlandse arbeidscultuur, opdoen van zelfvertrouwen en het werken aan een toekomstperspectief in Nederland. 

Sociaal en groen
Als consument kan je ook wat bijdragen. Onze vrouwen leer je straks kennen via het etiket van het blik. Op elk etiket komt een kort persoonlijk verhaal en een QR-code met link naar een uitgebreide versie.  We willen de vrouwen zo trots en zichtbaar maken en de consument de kans geven te helpen. Heb jij bijvoorbeeld een relevant netwerk om de vrouw te helpen bij het realiseren van haar toekomstdroom en wil je helpen? Dan stuur je een berichtje naar Mixblik! 

Mixblik zet zich ook vol in voor een groenere en duurzamere wereld. Alhoewel velen het niet weten, is blik juist één van de duurzaamste verpakkingsmaterialen: eeuwig te recyclen, licht in transport en bederft ook buiten de koelkast niet . Onze maaltijden worden bereid met lokale producten en landbouwoverschotten. Dat zorgt ervoor dat er minder voedsel verspild wordt (want: lang houdbaar) en dat de lokale voedselketen steeds sterker wordt. Voordeel van lokaal is dan weer dat er minder voedsel uit het buitenland hoeft te komen met vervuilende schepen en vliegtuigen. 

Zo’n Mixblikkie kan je straks dus met een gerust hart opentrekken! 

53102910_1607428021706736_r.jpegTopkokkinnen!