Mixblik

Welkom in de Eritrese keuken van Mixblik

Dit zijn de kokkinnen  

Maak kennis de vrouwen van Mixblik. Berhan, Akberet, Zewde, Anisa, Rgaet, Jihan, Seidi, Almas, Zebiba en Synfia zijn de trotse makers van onze producten. 7 vrouwen komen uit Eritrea en zij hebben de geheimen van hun traditionele keuken mee naar Nederland genomen. 

Silsi zit vol verassingen… Zo wordt de originele smaak wordt bepaald door een uitgebalanceerde kruidenmix met de naam ‘berbere’. Ook de uien zijn van invloed, ze worden 2 uur lang gesmoord zodat hun zoete, volle smaak helemaal naar voren komt. 

In Eritrea wordt een maaltijd altijd gedeeld. Enjera (een gefermenteerd platbrood gemaakt van onder ander teffmeel) vormt de basis van de maaltijd. Op een groot bord worden de verschillende stoofgerechten geserveerd die je eet met je handen, ingevouwen in een stuk enjera. Gelukkig smaakt silsi ook heerlijk bij aardappels, rijst of pasta. Scrol verder voor een aantal recepten. 

 

Pasta Norma met een Eritrese twist 

Dit heb je nodig (voor 3/4 personen)
1 blik silsi | 400 gram pasta | 2 aubergines of 1 grote | zonnebloem of olijfolie | zout en peper | extra: fetakaas 

Zo maak je het
– Snij de aubergine in blokjes en bak deze op middel-hoog vuur enkele minuten met zout en peper. Zorg dat de blokjes goed zacht zijn geworden. Zet weg.
– Breng de slisi rustig aan de kook in een pannetje met deksel. Kook 5 minuten al roerend door
– Bereid ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Schep de aubergine vlak voor het opsereveren door de slisi heen.
– Voor een extra bite kruimel je wat fetakaas over de pasta heen. 

Dien het geheel op. Eet smakelijk!

Silsi met kip en rijst 

Dit heb je nodig (voor 3/4 personen)
1 blik silsi | 300 gram rijst | drumsticks of vegetarische kip | zonnebloem of olijfolie | zout en peper.

Zo maak je het
– Snij de kip en bak deze op hoog vuur enkele minuten met zout en peper.
– Breng de slisi aan de kook in een pannetje met deksel en voeg de kip toe. Laat het geheel 40 minuten sudderen.
– Doe de rijst in een pannetje met een snuf zout en een klein scheutje olie. Voeg dezelfde hoeveelheid water toe. Kook tot de rijst gaar is. 

Eventueel kan je een verse groente bereiden als extra component. Spinazie of aubergine passen heerlijk bij de smaak van silsi. 

Dien het geheel op. Eet smakelijk!

f53f54fa-fb81-42a0-a84b-fd71e6749c8d

Over Mixblik

Mixblik is een eigenwijze onderneming die met hartstocht werkt aan duurzame producten met een maatschappelijke impact. Het resultaat: ingeblikte stoofmaaltijden. Bereid met lokaal geproduceerde groenten en met het persoonlijke verhaal van de vrouw op het blik. 

Vanuit de combinatie van koken en werken is het idee ontstaan om een blikfabriek te starten: een veilige werkplek waar deze vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen. Een eigen fabriek biedt een scala aan activiteiten waardoor de vrouwen tal van vaardigheden opdoen: administratie, sales, netwerken, productontwikkelingen, het bedienen van de machines. 

Speciaal voor innofest testers… Pré sale!

Heb je genoten van de silsi? We leggen de laatste hand aan de productie en we verwachten de eerste blikken over 6 weken klaar te hebben. Wil jij nog zo’n blik? Koop ‘m dan nu alvast met 20% korting. Laat hier je gegevens achter zodat we je kunnen mailen als de blikken klaar zijn om te verzenden.