21 JUNI 2022
Bij Mixblik maken vrouwen met een migratie-achtergrond heerlijke ingeblikte maaltijden met – zo veel mogelijk – lokale en duurzame producten. Eritrese silsi, humus of linzenstoof. “Veel van de producten die we gebruiken worden rondom Rotterdam geteeld. De tegenstelling met waar de vrouwen vandaan komen, kan niet groter!”, vertelt mede-oprichtster Iris van Beers van Mixblik in Rotterdam.
Twee jaar geleden begon het bij Iris van Beers en Esther van der Hoeven te kriebelen: “We wilden wat voor en met vrouwen doen, specifiek voor vrouwen met een migratieachtergrond. En we wilden ondernemen, zo is het idee geboren”. Iris en Esther zijn altijd actief geweest in de maatschappelijke sector. Vanuit een eerder project kenden zij dan ook een aantal vluchtelingenvrouwen waarmee ze veel gesprekken voerden: over eten en het belang van samen een maaltijd delen. Maar ook over de moeilijkheid om een baan te vinden. Iris vertelt: “Daar wilden wij hen bij helpen. Hieruit is het idee voor Mixblik ontstaan. Een combinatie van koken, leren en werken in een veilige omgeving.” ….
Lees het hele artikel hier: https://www.rotterdamdeboerop.site/boodschappen/wereldse-smaak-met-producten-van-de-rotterdamse-boer-vrouwen-met-migratie-achtergrond-maken-ingeblikte-lokale-en-duurzame-maaltijden-bij-mixblik/