Linzenstoof

Linzenstoof met Oost-Afrikaanse kruiden. Comfort food op en top.

Deze kruidige linzenstoof is enorm divers. Op brood, op een toastje of als hoofdbestanddeel van je maaltijd: linzenstoof past er altijd bij.

Ons recept vind haar origine in Oost-Afrika en is door de Eritrese dames in de keuken van Mixblik geïntroduceerd. Linzen zitten boordevol proteïne en zijn heel gezond. De makers van dit gerecht benadrukken dat ook keer op keer… “Eet nog maar wat! Dat is goed voor je”. 

Tomaat
Linzenstoof

De kokkinnen

Akberet

Zebiba

Zewde

Almaz

Berhan

Mixblik

Nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan
een ondernemende toekomst bouwen

Linzenstoof met rijst en salade

Dit heb je nodig
(Voor 2 Personen)

1 blik linzenstoof | rijst | sla | tomaat | komkommer | fijngesneden peterselie | olijfolie

Zo maak je het

• Kook de rijst volgens de instructies.

• Verwarm de linzenstoof op laag vuur. 

• Bereid ondertussen de salade van sla, komkommer, en tomaat. Garneer met olijfolie en een snufje zout.

Dien het geheel op. Eet smakelijk!

Wil je een keer variëren? Voeg bijvoorbeeld haloumi of gegrilde aubergine toe!