Humus

Humus, hummus, hoemoes…

er zijn minstens zoveel varianten als er zijn om dit woord te schrijven als recepten voor deze alom bekende kikkererwten spread. Onze humus is een combinatie van de favoriete recepten van Anisa uit Koerdisch Syrie en Berhan uit Eritrea. Berhan had haar versie weer van een Marokkaanse vriendin geleerd. Een echte ‘best-of’ combinatie dus.

Onze humus is uniek door de grote hoeveelheid tahin die we gebruiken. Dit proef je terug in de notige smaak. Leuk weetje… De tahin die we gebruik is afkomstig van Horizon Natuurproducten en wordt helemaal biologisch geproduceerd! Dat geldt overigens ook voor de kikkererwten. Wij gebruiken altijd zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten. Goed voor jou en goed voor de biodiversiteit!

_N4A5494
Tomaat
Humus

De kokkinnen

Anisa

Berhan

Mixblik

Nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan
een ondernemende toekomst bouwen

Pittige sandwich met humus en silsi

Dit heb je nodig
(Voor jezelf en al je vrienden)

1 blikje humus | 1 blikje silsi | lekker brood | een paar plakjes komkommer

Zo maak je het

• Smeer de humus op brood.

• Garneer met een paar lepels silsi.

• Maak af met een komkommertje.

Geniet! 

Falafel met humus

Dit heb je nodig
(Voor 2 Personen)

1 blikje humus | falafel | pitabroodjes | yoghurt | knoflook | tomaat | rode uit | komkommer.

Zo maak je het

• Bak de falafel.

• Snijdt ondertussen de komkommer, ui en tomaat in heel fijne stukjes. 

• Knijp één teen knoflook uit met een knoflookpers en mix met de Griekse yoghurt en een beetje zout en en peper naar eigen smaak.

• Bak de pitabroodjes af.

• Vul de pitabroodjes met een flinke schep humus, de falafel, salade en top af met de yoghurtsaus.

Dien het geheel op. Eet smakelijk!