Assortiment & recepten

Eritrese
Silsi
Zeven vrouwen van Stichting Mixblik komen uit Eritrea en hebben de geheimen van hun traditionele keuken mee naar Nederland genomen. Het recept voor de Eritrese silsi gaat al generaties mee. Sommige Mixblik vrouwen hebben het recept al geleerd van hun moeder op hun veertiende.
Linzenstoof
Ons recept vindt haar origine in Oost-Afrika en is door de Eritrese dames in de keuken van Mixblik geïntroduceerd. Linzen zitten boordevol proteïne en zijn heel gezond. De makers van dit gerecht benadrukken dat ook keer op keer… “Eet nog maar wat! Dat is goed voor je”.


Humus
Cachupa
De lekkerste stoof uit Kaapverdië kun je nu ook gewoon in Nederland eten. Cachupa is een volledige maaltijd, de inhoud van dit blikje hoef je alleen maar even op te warmen en je bent klaar!

Mafé
Pindastoof is in westelijk Afrika één van de meest typerende gerechten. Je vindt het in alle soorten en maten: pittig, minder pittig, met vis, met vlees… Maar altijd met lokale groenten uit het seizoen! Onze deelneemster uit Senegal heeft een lekkere variant ontwikkeld die niet al te pittig is, veganistisch en gevuld met aardappels en wortels van de Nederlandse klei!


Sambusa’s
In onze sambusa’s komen verschillende werelden bij elkaar. Deze driehoekige deeghapjes zijn populair in verschillende landen, van India tot het Midden-Oosten. Het meesterbrein achter onze sambusa’s is Zebiba.
Alleen verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten