Assortiment & recepten

IMG_6959_klein-silsie-pasta-aubergine

Eritrese
Silsi

Zeven vrouwen van Stichting Mixblik komen uit Eritrea en hebben de geheimen van hun traditionele keuken mee naar Nederland genomen. Het recept voor de Eritrese silsi gaat al generaties mee. Sommige Mixblik vrouwen hebben het recept al geleerd van hun moeder op hun veertiende.

Linzenstoof

Ons recept vindt haar origine in Oost-Afrika en is door de Eritrese dames in de keuken van Mixblik geïntroduceerd. Linzen zitten boordevol proteïne en zijn heel gezond. De makers van dit gerecht benadrukken dat ook keer op keer… “Eet nog maar wat! Dat is goed voor je”. 

IMG_7124-linzenstoof-humus-silsi-klein
IMG_6898-klein-Humus-olijfolie_bakje

Humus

Humus, hummus, hoemoes… er zijn minstens zoveel varianten als er zijn om dit woord te schrijven als recepten voor deze alom bekende kikkererwten spread. Onze humus is een combinatie van de favoriete recepten van Anisa uit Koerdisch Syrie en Berhan uit Eritrea. Berhan had haar versie weer van een Marokkaanse vriendin geleerd. Een echte ‘best-of’ combinatie dus.

Cachupa

De lekkerste stoof uit Kaapverdië kun je nu ook gewoon in Nederland eten. Cachupa is een volledige maaltijd, de inhoud van dit blikje hoef je alleen maar even op te warmen en je bent klaar!

Cachupa
IMG_7243-mafe-klein

Mafé

Pindastoof is in westelijk Afrika één van de meest typerende gerechten. Je vindt het in alle soorten en maten: pittig, minder pittig, met vis, met vlees… Maar altijd met lokale groenten uit het seizoen! Onze deelneemster uit Senegal heeft een lekkere variant ontwikkeld die niet al te pittig is, veganistisch en gevuld met aardappels en wortels van de Nederlandse klei!

Cari Chay

Cari Chay is een heerlijke, kruidige en verwarmende soep. Althans, wij noemen de Cari Chay ‘soep’. Echter zijn wij ons er bewust van geworden dat we in Nederland dingen al snel soep noemen als het vloeibaar is. Onze Dong heeft ons dan ook geleerd: het is gewoon Cari Chay!

 In Vietnam wordt dit gerecht typisch met Vietnamees stokbrood gegeten. Ook kan je noedels door de soep mixen, zo heb je direct een volledige maaltijd. 

IMG_7215-carichay
IMG_7233-shakshuka

Shakshuka

Maak kennis met ons nieuwste gerecht: Turkse Shakshuka! In Turkije is het gerecht ‘Shakshuka’ (wat zoiets betekend als gemixt) anders dan wij het vaak kennen. Er gaat namelijk geen ei in, maar wel aardappel, aubergine, courgette en een heerlijke tomatensaus. Eet smakelijk!

Sambusa’s

In onze sambusa’s komen verschillende werelden bij elkaar. Deze driehoekige deeghapjes zijn populair in verschillende landen, van India tot het Midden-Oosten. Het meesterbrein achter onze sambusa’s is Zebiba. 

Alleen verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten

sambusa's

Direct 10% korting ontvangen?

mailchimp nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte zijn wat er zich binnen Mixblik afspeelt? Onze vrouwen op de voet volgen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe productlanceringen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! De brief versturen we één keer per maand en bevat ook leuke kortingen!