Assortiment

Tomaat
Eritrese Silsi

Eritrese
Silsi

Zeven vrouwen van Stichting Mixblik komen uit Eritrea en hebben de geheimen van hun traditionele keuken mee naar Nederland genomen. Het recept voor de Eritrese silsi gaat al generaties mee. Sommige Mixblik vrouwen hebben het recept al geleerd van hun moeder op hun 14de.

Linzenstoof

Ons recept vind haar origine in Oost-Afrika en is door de Eritrese dames in de keuken van Mixblik geïntroduceerd. Linzen zitten boordevol proteïne en zijn heel gezond. De makers van dit gerecht benadrukken dat ook keer op keer… “Eet nog maar wat! Dat is goed voor je”. 

Tomaat
Linzenstoof
Tomaat
overview-humus

Humus

Humus, hummus, hoemoes… er zijn minstens zoveel varianten als er zijn om dit woord te schrijven als recepten voor deze alom bekende kikkererwten spread. Onze humus is een combinatie van de favoriete recepten van Anisa uit Koerdisch Syrie en Berhan uit Eritrea. Berhan had haar versie weer van een Marokkaanse vriendin geleerd. Een echte ‘best-of’ combinatie dus.

Cachupa

De lekkerste stoof uit kaapverdië kun je nu ook gewoon in Nederland eten. Cachupa is een echte maaltijdsoep, de inhoud van dit blikje hoef je alleen maar even op te warmen en je maaltijd is klaar.

Tomaat
Screenshot 2022-05-31 at 13.36.41
Tomaat
IMG_0707

Sambusa’s

In onze sambusa’s komen verschillende werelden bij elkaar. Deze driehoekige deeghapjes zijn populair in verschillende landen, van India tot het Midden-Oosten. De meesterbrein achter onze sambusa’s is Zebiba. 

Alleen verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten