Turkse Linzensoep met verfrissende munt
Linzensoep wordt in Turkije op elk moment van de dag gegeten, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Wat maakt de Turkse linzensoep zo geliefd? De toevoeging van een vleugje munt! Ons recept voor linzensoep is ontwikkeld door Selda, een Turkse vrouw die dit gerecht al jaren met liefde maakt.
Wat is linzensoep?
Linzensoep is niet alleen super lekker, maar ook erg voedzaam. Linzen zitten namelijk boordevol eiwitten en vezels. Met aanvullende ingrediënten als biologische wortel, aardappel en knoflook zit je qua voedingsstoffen helemaal goed. Het frisse vleugje munt geeft de soep nét dat beetje extra en zorgt voor een mooie balans met de hartige smaken van ui en knoflook. Het is een veganistisch gerecht, dat gezond en lekker is voor iedereen!
Makkelijk te bereiden
Selda’s linzensoep is een geconcentreerde versie van een traditionele Turkse linzensoep. Door de soep te verdunnen met een half blik water, creëer je snel en eenvoudig een maaltijd voor twee personen.
Op welke manier eet je het?
Het is een hartige soep die past bij verschillende gelegenheden. Zo kun je het als lichte lunch eten of als volwaardige avondmaaltijd. Combineer de soep dan bijvoorbeeld met brood of een frisse groene salade voor extra smaak en textuur. Toch nog wat meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze recepten onderaan deze pagina.
Dit recept is ontwikkeld in de keuken van W70, waar we wekelijks een heerlijke lunch bereiden. Tijdens het koken luisteren we altijd naar dezelfde playlist. Zet hem lekker aan en waan je in de keuken van Mixblik!
De kokkin
Selda
Linzensoep met Pita en Humus
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
1 Blik Linzensoep | 1 Blik Humus | Pitabroodjes | Komkommer | Water
Zo maak je het
• Verwarm de pita’s in een grill of oven.
• Verdun de inhoud van dit blik met een half blik water en warm op.
• Snijd de komkommer in plakjes.
• Beleg de pita’s met humus en komkommer
Meer groente? Maak er een frisse groene salade bij!