“Rotterdam – Kilo’s uien, pepers, tomaten en linzen verdwijnen sinds een jaar in de ‘bliksnelkookpan’ van Mixblik. Iris van Beers en Esther van der Hoeven zijn een klein fabriekje gestart samen met Rotterdamse vrouwen met een vluchtelingachtergrond. “Ze maken hún gerechten, ontdekken hun talenten en leren een vak.”
door Nynke Vermaat
Eten uit blik heeft een slecht imago, erkent Iris. “Dat merken we weleens, maar er is ook bewustwording over hoe duurzaam het is. In Zuid-Europa is het trouwens anders. Daar heb je veel hoogstaande gerechten in blik. Dat willen we hier ook introduceren.” Het vooroordeel dat eten uit blik vol zit met conserveermiddelen, gaat voor Mixblik niet op. “Het inblikken gebeurt met een grote, hete snelkookpan die alle bacteriën in en op het blik doodt. Een heel natuurlijk proces eigenlijk”, vertelt Iris. …”
Lees het hele artikel hier: https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/40273/mixblik-stopt-echt-lekker-eten-in-blik