Mafé: Senegalese pindastoof met Hollandse groente
Pindastoof is in westelijk Afrika één van de meest typerende gerechten. Je vindt het in alle soorten en maten: pittig, minder pittig, met vis, met vlees… Maar altijd met lokale groenten uit het seizoen! Onze deelneemster uit Senegal heeft een lekkere variant ontwikkeld die niet al te pittig is, veganistisch en gevuld met aardappels en wortels van de Nederlandse klei!
Mafé met couscous salade
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
Couscous, komkommer, tomaat, ui, peterselie, knoflook, zout, peper, optioneel: mango. 1 blik mafé van Mixblik.
Zo maak je het
• Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Snijd ondertussen de groentes en fruit klein
• Mix met de couscous en breng op smaak met peper en zout
• Serveer samen, eet smakelijk!
Mafé met rijst, salade en eventueel (vega) kip
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
Rijst, sla, tomaat, komkommer, ui, kip of vega kipstukjes. Eén blik mafé van Mixblik.
Zo maak je het
• Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Bereid ondertussen de salade en bak de (vega) kipstukjes
• Serveer samen, eet smakelijk!