Sambusa's zijn jouw nieuwe favoriete snack!

In sambusa’s komen verschillende werelden bij elkaar. Deze driehoekige deeghapjes zijn populair van het verre India tot het Midden-Oosten. Het meesterbrein achter onze sambusa’s is Zebiba. Geboren in Eritrea en na vele jaren in Saudi-Arabië gewoond te hebben, noemt zij nu Rozenburg haar thuis. Dat proef je terug in de smaak van de sambusa’s: een mix van culturen.

Wat zijn sambusa’s
Sambusa’s zijn driehoekjes van filodeeg (dun bladerdeeg) gevuld met verschillende groenten. In sommige landen eet men dit gerecht met vlees, Mixblik maakt het natuurlijk helemaal vegetarisch. Wij hebben twee versies: sambusa’s met wortel en aardappel en sambusa’s met witte kaas en peterselie. Beiden zijn aangevuld met lekkere kruiden, zoals koriander en komijn.

Samen aan de sambusa’s
Tijdens de ramadan serveert men dit knapperige gerecht elke dag aan de visite. En het mooie is, kinderen zijn er ook dol op. De sambusa’s maak je eenvoudig klaar in de pan, oven of airfryer. Je kunt het eten als voor- of zijgerecht maar ze zijn ook lekker als hapjes tijdens een feestje.  Je gasten zullen ervan smullen. 

Handgevouwen
De sambusa’s zorgen voor een boel gezelligheid. Tijdens het eten maar ook tijdens het bereiden. Onze vrouwen hebben de grootste lol bij het vouwen. Waar begin je bij een driehoek? Volgens Zebiba start je boven met vouwen. En zij kan het weten natuurlijk.  

Om de versheid te bewaren, verkopen we de sambusa’s bevroren. Ze zijn daarom niet in de webshop verkrijgbaar. Je koopt ze in Rotterdam bij Rechtstreex.

Nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan
een ondernemende toekomst bouwen

Eritrese borrel

Dit heb je nodig
(voor 3/4 personen)

1 blik silsi | sambusa’s

Zo maak je het

• Bak de sambusa’s aan twee kanten tot ze goudbruin zijn. Een klein scheutje olie is genoeg. 

• Dien op met een blikje silsi als dip. 

Borrelen maar!

De kokkinnen

Zebiba

Anisa

Direct 10% korting ontvangen?

mailchimp nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte zijn wat er zich binnen Mixblik afspeelt? Onze vrouwen op de voet volgen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe productlanceringen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! De brief versturen we één keer per maand en bevat ook leuke kortingen!