Linzensoep met tabouleh en sambusa’s

Linzensoep met tabouleh en sambusa’s

Welkom bij onze eerste foodblog! Met deze blog nemen we je graag mee naar de oorsprong van onze gerechten en dagen we je uit zelf je koksmuts op te zetten en je maaltijd nóg bijzonderder te maken.

In deze blog delen we graag een recept met ons nieuwste product: de Turkse linzensoep van Selda. Daarbij maak je zelf Syrische tabouleh van Shinda en serveer je één van onze eerste producten: de Eritrese sambusa’s van Zebiba. 

Met deze maaltijd reis je af richting het Zuid-Oosten. De drie verschillende keukens hebben veel verschillen, maar passen daarom o zo goed bij elkaar. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de tabouleh:

  • 50 gram bulgur
  • 1 bos peterselie
  • 0.5 bos munt
  • 500 gram tomaten
  • 1 el citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • Zout en peper
  • 0.5 tl Sumak

Voor de linzensoep en sambusa’s:

Bereidingswijze:

Maak eerst de tabouleh

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in hele kleine blokjes, zo klein als mogelijk. Hak de blaadjes munt en peterselie fijn. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een spuitfles, meng deze goed en meng deze door de salade. Breng verder op smaak met een beetje peper en zout. Voor een extra feestelijke presentatie, kun je de tabbouleh in blaadjes sla als ‘slaschuitjes’ serveren met een schijfje citroen.

Verwarm de linzensoep

Doe de twee blikken linzensoep in een pannetje en voeg hier één blik water aan toe. Roer door en laat op laag vuur rustig opwarmen. 

Bak intussen de sambusa’s 

De sambusa’s kunnen direct uit de vriezer in de pan, deze hoef je niet te laten ontdooien. Laat wat olie warm worden in een pan en bak de sambusa’s hierin totdat ze goudbruin kleuren. 

Doe de warme soep in een kom en serveer samen met de tabouleh en sambusa’s.

Leuke feitjes

  • Tabouleh: Deze salade, afkomstig uit de bergen van Syrië en Libanon, wordt sinds 2001 gevierd op de Libanese Nationale Tabouleh-dag, elk jaar op de eerste zaterdag van juli.
  • Linzensoep: Dit gerecht behoort tot de oudste ter wereld en werd al rond 8000 v.Chr. gegeten in de beschavingen van het Midden-Oosten. Het is zo populair dat het in bijna elk huishouden in de regio op tafel staat.
  • Sambusa: Deze gevulde snack, met historische wortels in het Midden-Oosten en de Hoorn van Afrika, deelt zijn afkomst met de Indiase samosa. De driehoekige vorm is mogelijk geïnspireerd door de Egyptische piramides, wat dit gerecht niet alleen smakelijk, maar ook cultureel rijk maakt.

Geniet van deze bijzondere maaltijd en laat je meevoeren naar de smaken van het Midden-Oosten en Afrika!

Direct 10% korting ontvangen?

mailchimp nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte zijn wat er zich binnen Mixblik afspeelt? Onze vrouwen op de voet volgen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe productlanceringen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! De brief versturen we één keer per maand en bevat ook leuke kortingen!