Assortiment & recepten

Silsi blik naast een bord met pasta. Pepers op tafel

Eritrese
Silsi

Zeven vrouwen van Stichting Mixblik komen uit Eritrea en hebben de geheimen van hun traditionele keuken mee naar Nederland genomen. Het recept voor de Eritrese silsi gaat al generaties mee. Sommige Mixblik vrouwen hebben het recept al geleerd van hun moeder op hun veertiende.

Linzenstoof

Ons recept vindt haar origine in Oost-Afrika en is door de Eritrese dames in de keuken van Mixblik geïntroduceerd. Linzen zitten boordevol proteïne en zijn heel gezond. De makers van dit gerecht benadrukken dat ook keer op keer… “Eet nog maar wat! Dat is goed voor je”. 

Mixblik blikken linzenstoof, humus klein en silsi klein op tegels omringd door bloemen
Mixblik kleine humus blikken gestapeld. Op houten tafel met tomaten en uien

Humus

Humus, hummus, hoemoes… er zijn minstens zoveel varianten als er zijn om dit woord te schrijven als recepten voor deze alom bekende kikkererwten spread. Onze humus is een combinatie van de favoriete recepten van Anisa uit Koerdisch Syrie en Berhan uit Eritrea. Berhan had haar versie weer van een Marokkaanse vriendin geleerd. Een echte ‘best-of’ combinatie dus.

Cachupa

De lekkerste stoof uit Kaapverdië kun je nu ook gewoon in Nederland eten. Cachupa is een volledige maaltijd, de inhoud van dit blikje hoef je alleen maar even op te warmen en je bent klaar!

Cachupa gerecht Mixblik. Houten tafel met ingrediënten verspreid. Pompoen
Mafe blik Mixblik op tafel. Kleurrijke illustraties van vrouwen.

Mafé

Pindastoof is in westelijk Afrika één van de meest typerende gerechten. Je vindt het in alle soorten en maten: pittig, minder pittig, met vis, met vlees… Maar altijd met lokale groenten uit het seizoen! Onze deelneemster uit Senegal heeft een lekkere variant ontwikkeld die niet al te pittig is, veganistisch en gevuld met aardappels en wortels van de Nederlandse klei!

Cari Chay

Cari Chay is een heerlijke, kruidige en verwarmende soep. Althans, wij noemen de Cari Chay ‘soep’. Echter zijn wij ons er bewust van geworden dat we in Nederland dingen al snel soep noemen als het vloeibaar is. Onze Dong heeft ons dan ook geleerd: het is gewoon Cari Chay!

 In Vietnam wordt dit gerecht typisch met Vietnamees stokbrood gegeten. Ook kan je noedels door de soep mixen, zo heb je direct een volledige maaltijd. 

Carichay blik Mixblik op tafel in een houten container. Kleurrijke illustraties van vrouwen.
Klein Shakshuka blik van Mixblik met kleurrijke illustraties van vrouwen. Groen Blik op een groene pot.

Shakshuka

Maak kennis met ons nieuwste gerecht: Turkse Shakshuka! In Turkije is het gerecht ‘Shakshuka’ (wat zoiets betekend als gemixt) anders dan wij het vaak kennen. Er gaat namelijk geen ei in, maar wel aardappel, aubergine, courgette en een heerlijke tomatensaus. Eet smakelijk!

Linzensoep

Linzensoep is niet alleen super lekker, maar ook erg voedzaam. Linzen zitten namelijk boordevol eiwitten en vezels. Met aanvullende ingrediënten als biologische wortel, aardappel en knoflook zit je qua voedingsstoffen helemaal goed.

Het frisse vleugje munt geeft de soep nét dat beetje extra en zorgt voor een mooie balans met de hartige smaken van ui en knoflook. Het is een veganistisch gerecht, dat gezond en lekker is voor iedereen!

Mixblik linzensoep blik met oranje linzen op de achtergrond. Roze blik met kleurrijke illustraties van vrouwen.
Mixblik sambusa's op tafel in een bord met dipsaus en verse groenten.

Sambusa’s

In onze sambusa’s komen verschillende werelden bij elkaar. Deze driehoekige deeghapjes zijn populair in verschillende landen, van India tot het Midden-Oosten. Het meesterbrein achter onze sambusa’s is Zebiba. 

Alleen verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten

Direct 10% korting ontvangen?

mailchimp nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte zijn wat er zich binnen Mixblik afspeelt? Onze vrouwen op de voet volgen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe productlanceringen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! De brief versturen we één keer per maand en bevat ook leuke kortingen!